Nyheder Dansk

NY SINGLE release:

 

Ny komponeret hyldest til en af verdens mest fantastiske popgrupper, ABBA.

Singlen er i handel/download fredag den 8. februar 2019

En SANG til ABBA

TAK for alt den vidunderlige musik I har givet os

!"ABBA We Love You Forever"

Musik & tekst: Lecia Jonsson


PRESSEMEDDELELSE

Titel:  "ABBA We Love You Forever"/Single

Musik & tekst: Lecia Jønsson

Kunstner:  MoveOver

 

MoveOver/sangere:  Lucienne Holritz /Lecia Jønsson

Producer og arrangør: Lecia Jønsson/Sten Lindegaard

Release dato:  8. februar 2019

Label:  CreaRecords

Lecia Jonsson, videorecording - "ABBA We Love You Forever"

DANSK SANGSKRIVER skriver TRIBUTE til ABBA

Det må være meget få mennesker på denne klode, der ikke kender til ABBA. Eller rettere sagt: har oplevet  ABBA og deres musik. For sådan er det med den svenske kvartet, som gennem en halv snes år, bød på en lind strøm af musik, der hverken før eller siden har haft sin lige.

Udover den særlige klang og karisma, som de to charmerende front-kvinder, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad, i høj grad var ansvarlig for, stod musikerne Björn Ulvaeus og Benny Andersson for melodier, som ikke blot var elegante, men ret beset både betagende og uafrystelige.

Fra den glamourøse jazz til pop/rockgenren for alvor gjorde sit indtog, var melodierne i højsædet - fra Irving Berlin og George Gershwin til Burt Bacharach og The Beatles.

For de fleste, der oplevede ABBA's huseren på verdensscenen, var deres musik et soundtrack til livet, og efterfølgende har de utallige genudgivelser - plus alle former for hyldestkoncerter – være med til at genoplive ABBA - til glæde for såvel de ældre som de nye generationer af musiklyttere.


LECIA's hyldest til ABBA

For den danske sangerinde Lecia Jønsson har ABBA ikke blot tjent til glæde og inspiration. Den svenske gruppe har på mange måder kørt parallelt med hendes egen karriere. I hvert fald har Lecia bevæget sig i samme populærmusikalske univers, hvor hun har sat sine spor i kraft af duoerne Lecia & Lucienne og Laban - samt sine egne projekter. Og det har ikke blot været den fine stemme, der har skabt hendes identitet, det har i høj grad også været hendes sans for at skrive sange med stil, originalitet og en udpræget melodiøs substans.

Så hvis nogen skulle kunne skabe en hyldestsang til ABBA, så må det være Lecia.

Inspirationen kom til hende for et par år siden, og i tæt samarbejde med producer, Sten Lindegaard, der p.t. producerer på topniveau i Tyskland, foreligger sangen nu, indspillet af sangerinden selv og den studiegruppe, som kalder sig MoveOver, og som også rummer lillesøster, Lucienne Holritz.

Sangen “ABBA We Love You Forever” fanger den legendariske gruppes lyd og melodiske linjer, uden at der tale om plagiat, og dertil rummer teksten fine referencer til en række titler, uden at det virker fortænkt. Alt falder naturligt. Sangen er kort sagt skabt af ægte kærlighed, og det er jo som bekendt herfra al sød musik opstår.

 

Kjeld Frandsen

Musikjournalist

Januar 2019

Email : Crea@CreaRecords.com

Call us: + 45 233 658 10

Copyright @ All Rights Reserved